Verkoopproces Blitsaerd aan de Vaart

Zo speciaal en bevoorrecht wonen? Met dat vooruitzicht kun je maar moeilijk wachten.

Hieronder vind je stap voor stap het plan tot aan je nieuwe woning!

 • Stap 1. VANAF NU > Aanmelden voor Mooi Blitsaerd Fase 3

  Heb je interesse om te wonen in fase 3 van het project Mooi Blitsaerd te Leeuwarden? Meld je dan nu aan middels het aanmeldformulier. Dit betekent dat je belangstelling hebt voor de woningen van het project. We houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen omtrent het project.

  Na je aanmelding ontvangt je van ons een bevestigingsmail en kunt je in je account inloggen. Let op: dit is nog geen officiële inschrijving. Zie hiervoor stap 3.

 • Stap 2. 29 JANUARI 2022 > Start Verkoop

  Op 29 januari 2022 starten wij met de verkoop van fase 3 van Mooi Blitsaerd aan de Vaart.  Alle verkoopdocumentatie zoals de prijslijst, technische omschrijving en koperskeuzelijst zijn vanaf de start verkoop via de website te downloaden. Nog vragen? Je kunt bij de makelaar terecht voor vragen over de woningen, het verkoopproces, financieringen en de eventuele verkoop van je eigen woning.

 • Stap 3. TOT 7 FEBRUARI 2022 > Digitaal inschrijven

  De inschrijving voor Mooi Blitsaerd fase 3 vindt volledig digitaal plaats.

  Vanaf de start verkoop op 29 januari 2022 kun je je inschrijven voor de woning waar jouw voorkeur naar uit gaat, door in te loggen op je eigen account. Inschrijven is mogelijk door middel van een digitaal inschrijfformulier. Dit inschrijfformulier wordt aan je account toegevoegd op het moment dat wordt gestart met de verkoop en kan alleen digitaal worden ingevuld en ondertekend. Voor het invullen vragen wij een aantal gegevens, zoals je contactgegevens en die van je eventuele partner, financiële gegevens zoals inkomen, de geschatte waarde van een eventuele eigen woning, spaargeld, eigen vermogen en de financiële verplichtingen komen aan bod. Vanaf dit moment kun je je daadwerkelijk voor een bouwnummer inschrijven.

  Wat doen we met je gegevens?
  Je financiële gegevens gebruiken we uitsluitend voor een eerste selectie. De hoogte van jouw inkomen is niet bepalend, we willen alleen voorkomen dat mensen een woning toegewezen krijgen die ze niet kunnen financieren.

  Inschrijfperiode en aanpassingen
  Tot het sluiten van de inschrijving op 7 februari 17.00 uur kun je je inschrijving nog wijzigen. Vergeet dan niet het aangepaste formulier wederom digitaal te ondertekenen en opnieuw te verzenden. Je krijgt per e-mail een bevestiging van de aanpassing.

  Kortom: een inschrijving wordt pas doorgevoerd wanneer het formulier volledig is ingevuld, de digitale handtekening is gezet en op inschrijven is geklikt én je een bevestiging hebt ontvangen.

 • Stap 4. 8 FERBRUARI 2022 > Toewijzing woningen

  Op 8 februari 2022 worden de woningen toegewezen door de projectontwikkelaar. We proberen zoveel mogelijk belangstellenden de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. Enkele spelregels bij de toewijzing zijn:

  Invullen van digitaal inschrijfformulier
  Indien je serieuze belangstelling hebt voor één of meerdere woningen kun je online (in je persoonlijke omgeving) het digitale inschrijfformulier invullen. Hier worden vragen gesteld over je financiële situatie en eventuele voorbehouden die je wilt opnemen in de koopovereenkomst, zoals voorbehoud verkoop eigen woning en voorbehoud van financiering.

  Selectie door ontwikkelaar
  Als het aantal inschrijvingen het aanbod overschrijdt, zal er een selectie worden gemaakt door de ontwikkelaar. Je krijgt voorrang bij de toewijzing indien je wilt kopen zonder voorbehoud verkoop eigen woning en zonder voorbehoud financiering of wanneer je een positieve financiële check van de Hypotheker of je eigen hypotheekadviseur hebt geüpload. Zijn er dan nog steeds meerdere geschikte kandidaten voor één woning? Dan wordt er door ons systeem geloot om wie de woning toegewezen krijgt. (Over de uitslag en toewijzing wordt niet gecorrespondeerd).

  Optie
  Zodra de woning aan jou is toegewezen, wordt er een gesprek ingepland met de makelaar. Er volgt een optieperiode van twee weken. Na deze optieperiode beslis je of je tot koop wil overgaan of dat je de optie (kosteloos) annuleert. Ben je niet ingeloot dan ontvangt je van ons bericht en wordt je op de reservelijst geplaatst. Mocht iemand afzien van de aangeboden optie dan zullen wij desbetreffend bouwnummer opnieuw toewijzen aan één van de reservekandidaten.